Είμαστε ο Μάριος Λιμνάτης και ο Νίκανδρος Ιωαννίδης. Δύο νέοι της Κύπρου που με την πρωτοβουλία αυτή επιθυμούν να βελτιώσουν όσο γίνεται τη Δημοκρατία στον τόπο τους. 

Ο Μάριος Λιμνάτης σπούδασε Πληροφορική σε πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου. Από την επιστροφή του στην Κύπρο, εργάζεται στον αντικείμενο του πτυχίου του σε μεγάλες εταιρείες παραγωγής λογισμικού στην Λεμεσό.

Ο Νίκανδρος Ιωαννίδης είναι ερευνητικός συνεργάτης και υποψήφιος διδάκτωρ στον τομέα της Συγκριτικής Πολιτικής σε πανεπιστήμιο της Καταλονίας. Έχει εργαστεί σε σειρά ερευνητικών προγραμμάτων που αφορούν την πολιτική στην Κύπρο.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών του 2023 θα λάβει χώρα στις 5 Φεβρουαρίου 2023. Αν κανένας εκ των υποψήφιων δεν πάρει το 50%+1 των ψήφων τότε ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί μια εβδομάδα αργότερα στις 12 Φεβρουαρίου 2023.

Το έργο μας χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δικά μας έξοδα. Δεν έχουμε καμία σχέση με κανένα πολιτικό κόμμα, οργάνωση, μη κυβερνητικό οργανισμό ή κρατική υπηρεσία.

 

Το Κυπριακό Παρατηρητήριο Εκλογών θα καλύψει, συγκεντρώσει και κωδικοποιήσει τις θέσεις των υποψήφιων που θεωρούμε πως το πρόγραμμα διακυβέρνησης τους έχει ξεκάθαρη πολιτική χροιά. Δυστυχώς, ο μεγάλος αριθμός υποψήφιων καθιστά ανέφικτο τη συμπερίληψη όλων.

Γιατί η ψήφος αποτελεί υποχρέωση για κάθε πολίτη που επιθυμεί να έχει λόγο και άποψη για αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα του.  Σεβόμαστε πλήρως την επιθυμία του οποιουδήποτε επιθυμεί να μη συμμετάσχει στις εκλογικές διαδικασίες αλλά θεωρούμε πως η αποστασιοποίηση από τις πολιτικές εξελίξεις μεγάλου μέρους των πολιτών έχει αρνητικό αντίκτυπο στη Δημοκρατία μας.

Εμείς θα σε συμβουλεύαμε να περιηγηθείς στην ιστοσελίδα μας, να εξετάσεις τις θέσεις και απόψεις των υποψηφίων και να επιλέξεις τον υποψήφιο που διαπιστώνεις τη μεγαλύτερη συνταύτιση απόψεων με τις δικές σου.

Οι αμέσως επόμενες εκλογές, μετά τις προεδρικές του 2023, θα διεξαχθούν το Μάιο του 2024 και είναι οι ευρωεκλογές και οι τοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα.

Ναι είμαστε ανεξάρτητοι από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, οργανισμό, μη κυβερνητικό οργανισμό ή κρατική υπηρεσία. Έχουμε τις δικές μας απόψεις και αντιλήψεις για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές αλλά το έργο μας πάντα υποστηρίζεται από παραπομπές και ξεκάθαρες επεξηγήσεις.